Cum sa raportati un sofer nechibzuit in trafic

sofer-nechibzuit-in-traficTermenul de sofer nechibzuit sau de condus neadecvat se refera la operarea unui vehicul care poate cauza daune proprietatilor din jur, altor vehicule, poate pune viata soferilor in pericol, pasagerilor dar si pietonilor. Viteza prea mare, depasirile necorespunzatoare, trecerea neadecvata a intersectilor, conducerea sub influeta alcoolului si conducerea agresiva, toate acestea pot fi catalogate ca un condus nechibzuit.

Inca de la inceput, cu prima lectie de la scoala de soferi, ne sunt explicate lucrurile de baza si modul adecvat de a ne comporta in trafic. Raportarea unui sofer imprudent poate ajuta la prevenirea unui accident din cauza comportamentului conducatorului auto. De aceea este recomandat ca oricare dintre situatiile prezentate mai sus le observati, raportati-le autoritatilor competente.

Car chase b&wAtunci cand observati un sofer imprudent, primul pas consta in a lua notite priviind cat mai multe detalii despre autoturism si incident. Aceste informatii pot fi: numarul de inmatriculare si judetul de origine,  modelul masinii, culoarea si marca. Al doilea pas il reprezinta locatia. Luati in considerare zona in care va aflati, intersectiile din apropiere, bulevarde etc. Aceste detalii pot ajuta autoritatile competente pentru o mai usoara depistare a autovehiculului. Pasul urmator consta in stabilirea legaturii cu Politia Locala care are numerele de la sediul central din Bucuresti 021/5391400 sau 021/5391402. Nu suntati la 112 decat daca un accident are loc sau daca soferul respectiv poate pune in pericol imediat anumite persoane. De asemenea dispeceratul de la 112 va poate pune in legatura cu o sectie locala de politie.

Nu in ultimul rand, soferii ce pun in pericol viata persoanala si a altor persoane in trafic pot fi raportati si in mediul online prin aplicatii, forumuri si diverse  site-uri. Contraventiile pot fi diverse, incepand cu penalizare de puncte, amenda, un simplu avertisment sau chiar si dosar penal, tinand cont de gravitatea faptei. Daca carnetul este retinut sau soferul nu mai are voie sa conduca, cu siguranta fapta sa va fi depistata si peste 10 ani inca din stadiul de initiere a carnetului de conducere, de la scoala auto, care conform cazierului va stii toate problemele respectivei persoane si nu va inainta cu inceperea scolii de soferi.

Indiferent daca vorbim de categoria B de permis auto sau alte categorii, toate pot fi usor suspendate in urma unei contraventii grave, de aceea condusul auto trebuie sa se desfasoare conform legislatiei in vigoare si tinand cont de parteneri de trafic.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s