Cum sa eliminam vopseaua de pe o fereastra din PVC

tamplarie-pvcPoliclorura de vinil, sau cu numele prescurtat PVC a fost inventat de Dr. Waldo Semon, un angajat al companiei BF Goodrich in anul 1925. Acesta s-a gandit sa incerce crearea unui material compatibil cu metalul si cauciucul descoperind accidental PVC-ul care mai intai a fost folosit si la anvelope, iar doua decenii mai tarziu au aparut tevile din PVC.

Tamplaria din PVC este utilizata in mare masura datorita rezistentei sale, pentru absorbtia socurilor si durabilitate, fiind folosita in special si in zonele cu risc seismic ridicat, dar si la diferite conducte. In perioada renovarilor exista o probabilitate foarte mare ca geamurile termopan din PVC sa fie atinse de diferite substante precum vopseluri, grunduri, decorative si este foarte important sa fim precauti si sa eliminam vopseaua depusa pentru a evita ca fereastra sa se deterioreze.

Instrumente pentru indepartarea vopselei de pe tamplaria din PVC

Inainte de a incepe procedura de curatare a tamplariei PVC avem nevoie de o serie de unelte precum: burete, racleta sau spaclu si apa calda. In cazul in care geamurile din termopan au fost stropite cu o emulsie de vopsea mata se recomanda apa calda care ar putea da roade pentru indepartarea vopselei. Dupa ce am enumarat mai sus instrumentele de ajutor vom incepe cu un burete inmuiat bine in apa calda si vom freca pana vopseaua va deveni umeda sau se va inmuia, in cazul acesta vom fi capabili sa o stergem, in caz contrar vom folosi o racleta.Daca fereastra din tamplarie pvc a fost pictata involuntar cu vopsea lucioasa, de asemenea nu ar trebui sa fie o munca grea pentru eliminarea acestia, vopselele lucioase nu adera foarte bine la plastic. In acest caz se recomanda racleta cu precizarea sa se incerce mai intai intr-un colt mic al ferestrei pentru a va asigura ca nu zgariati geamul din PVC.

Daca nici solutia de mai sus nu va da roade se va folosi un diluant, dar cu precizarea de mai sus sa se testeze inainte intr-un colt al profilului pentru a va asigura ca nu se deterioreaza inainte de folosirea pe o scara mai larga.

Nu in ultimul rand modelul de tamplarie pe care il utilizati poate sa vina in ajutorul dvs. Spre exemplu daca ati mers pe alegerea de termopane Rehau, Veka sau Salamander, acestea sunt fabricate din materiale de calitate ce pot fi usor de intretinut. O firma specializata din acest domeniu va poate indruma intr-un mod eficient sa intretineti tamplaria si ce substante sa utilizati pentru modelul de tamplarie achizitionat.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s