Cum si de ce se produce condensul si cum il combatem

condensulAerul contine diferite cantitati de vapori de apa, cu cat aerul este mai cald cu atat el poate retine mai multa umiditate, de aceea, atunci cand umiditatea aerului atinge valoare de saturatie ( 100 % ) aerul nu mai poate retine vaporii, rezultatul fiind aparitia condensului. Sfaturile medicale sugereaza ca umiditatea relativa dintr-o camera trebuie sa fie cumprinsa intre 40 si 70 % iar acest aspect este direct proportional si cu calitatea, modelul si tipul de sticla din care este alcatuit geamul termoizolant pe care il aveti si poate aparea pe fata exterioare sau pe fata interioara a geamului termoizolant iar pentru a fi sigur ca ati facut alegerea potriva apelati la companii de tamplarie pvc , specializate si experimentate.

Condensul pe fata interioara a geamului

Este produs de urmatorii factori: vremea, temperatura aerului in interior, umiditatea din incapere, debitul de ventilare sau temperatura de suprafata a peretelui vitrat. Din factorii mentionati putem limita condensul actionand asupra tuturor mai putin a vremii, pe care nu o putem controla. Cea mai buna solutie consta in captarea vaporilor de apa la sursa ( in bucatarie, baie ) si  evacuarea lor direct afara, iar un alt aspect eficient il constituie o ventilatie corespunzatoare a incaparilor dar si o incalzire eficienta.

eliminarea condensului

Condensul pe fata exterioare a geamului

Acest fenomen se poate observa in principiu noaptea si dimineata si are la baza mai multi factori. Acesta apare cand temperatura geamului exterior este mai scazuta decat temperatura aerului din exterior si depinde de fluxul de caldura care vine din interior si traverseaza sticla, de transferul conductivcu aerul din exterior, de pierderile prin radiatie. Un exemplu concret legat de pierderile prin radiatie a unei suprafete vitrate catre bolta cerului o reprezinta cazul unei masini. Parcata afara intr-o noapte senina, dimineata unele parti ale acesteia sunt umede, acoperite cu chiciura, chiar daca nu a plouat. Daca autoturismul este parcat de-a lungul unei cladiri se poate constata ca geamurile din dreptul cladirii nu sunt niciodata umede datorita faptului ca cladirea reduce puternic schimbul de radiatie intre geamurile masinii si cer.

Metode de eliminare a condensului

Din punct de vedere al marcilor, achizitionarea de ferestre rehau sau veka, reprezinta o alegere eficienta, avand in vedere calitate si sistemele de ultima generatie din care sunt concepute geamurile din termopan astazi. De asemenea reducerea cantitatii de vapori din aer poate fi facut pana la un maxim de 40 % iar cresterea temperaturii suprafetei geamului poate fi semnificativ redusa prin alegerea unui geam termoizolant cu coeficient ridicat de izolare termica.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s