Principalele tipuri de geam termoizolant – Ferestre termopan

geam termoizolantGeamul termoizolant constituie un ansamblu alcatuit din doua foi de sticla intre care exista o structura gazoasa alcatuita de cele mai multe ori din aer, argon sau alte gaze rare. Cu cat stratul de gaz este mai mare cu atat exista o izolare fonica si termica mai buna iar cel mai eficient gaz este argonul, utilizat la tamplarie pvc de top. Tamplaria pvc cu geam termoizolant sunt intalnite in majoritatea constructilor moderne datorita unei bune izolatii termice si fonice si a eficientei asupra controlului solar.

Ferestre  termopan Float + Float

Constituie cel mai frecvent model dat fiind costul redus al produsului iar avantajul principal il consituie faptul ca are un foarte bun coeficient de transmisie a luminii. Dezavantaele acestui tip de geam termoizolant este ca nu ofera nici un fel de protectie solara, creand pe timpul un puternic efect de sera iar coeficientul de izolare fonica este modesta ceea ce duce la aparitia foarte usoara a condensului iar pierderile de caldura sa fie semnificative.

Ferestre  termopan Float + Low-E 1.4

Aflat pe locul al doilea in functie de utilizarea sa, acest model este preferat datorita coeficientului excelent de izolare termicaferestre termopan ce duce astfel la pierderi reduse de caldura, risc redus de aparitie a condensului si ajuta la extinderea spatiului de confort a camerei prin eliminarea curentilor reci din apropierea ferestrei din termopan. Modelul are un foarte bun coeficient de transmisie a luminii dar ca dezavantaj desi reflecta o treime din cantitatea de caldura transmisa prin radiatia solara, protectia solara este totusi extrem de redusa.

Ferestre  termopan Low-e + Reflexiv

Structura acestui geam are un puternic efect reflectorizant, fiind destinat in special pentru asigurarea de confidentialitate asupra anumitor spatii. Ofera o buna protectie impotriva efectului de orbire cauzat de razele soarelui, sau de reflexii ale acestora precum si impotriva efectului de sera pe timpul verii. Dezavantajul principal il constituie coeficientul scazut de patrundere a luminii in camera, fiind nevoie in timpul zilelor inorate de luminca artificila iar cresterea plantelor in camere cu geamuri reflectorizante constituie de asemenea o problema. Acest produs este recomandat la ferestre aflate mult timp in bataia soarelui in principal ferestrelor aflate in parte de sud.

Alegerea modelului de geamuri teropan nu este deloc usor, principalele modele pot fi Rehau sau Termopane Veka, aceste tipuri de furnizori si de producatori , pot furniza cel mai eficient geam. In cadrula cestor producatori puteti gasi modelul Flot 4 Seasons care imbina o serie de caracteristici multumitoare la toate cele trei capitole: izolare termica, izolare fonica si protectie contra caldurii provenite din radiatia solara.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s