Cele mai toxice ingrediente din lume

mancare toxicaCand mancarea si mai ales cantitatea ei a devenit o problema in intreaga lume datorita cresterii globale, ar trebui sa ne gandim de doua ori atunci cand comadnam mancare in oras sau achizitionam produse de la magazin. In zilele noastre majoritatea produselor sunt scoase pe banda rulanta spre vanzare si nu toate ofera calitate sau vitamine si nutriti atat de necesari corpului uman. Unele ingrediente sunt cancerigene, altele cauzeaza stari de nervi, ne afecteaza psihologic sau digestiv iar prin achizitionarea de chipsuri sau de cartori prajiti de la fastfood-uri ne indreptam cu pasi repezi spre probleme medicale.

In anumite tari din lume au fost luate masuri de siguranta din acest punct de vedere si nu se mai permit utilizarea diferitelor ingrediente in produsele din magazine, alte tari inca permit toxine extrem de grave iar altele sunt pur si simplu nepasatoare de repercusiuni, de aceea cand discutam de bucatarie internationala putem vedea o serie de produse care sunt extrem de daunatoare sanatatii omului. Poate tara cu cea mai mare rata de imbolnaviri datorita acestor mancaruri este America, care inca permite folosirea unor adevarate otravuri in magazinele lor dar si consumatori nu sunt insintati asupra produselor pe care le achizitioneaza sau pur si simplu ei nu sunt interesati de ceea ce achizitioneaza.

Ce produse toxice sa evitam ?

In primul rand produsele care sunt colorate artificial ar trebui sa ne ridice un semnal de alarma. Acestea se pot regasi in ingrediente toxicecereale, branza, bomboane sau enegizante iar in UE exista multe tari in care acestea au fost deja interzise precum Anglia sau Franta. Uleiurile vegetale cu brom dar care au fost interzise deja in Europa sunt extrem de periculoase, totusi subtanta mai exista in anumite bauturi gazoase dar si in energizante. Papaya modificata genetic poate fi de asemenea extrem de periculoasa fiind interzisa in tariile din Uniunea Europeana. Olestra este un ingredient utilizat in producerea chipsurilor sau in cartofi prajiti iar produsul este interzis doar in Canada si Anglia, de accea ar fi in binele sanatatii dumneavoastra sa evitati pe cat de mult chipsurile din magazine. Bromatul de potasiu gasit in paine a fost interzis in Europa datorita gravitatii produsului si efectul pe care il are asupra sanatatii omului iar ractopamina gasita in cele mai multe din carnurile din magazine in special in mezeluri de aceea aveti grila la preparatele achizitonate din alimentara.

Cum putem sa evitam mancarurile toxice din viata noastra?

Analizand argumentele si disputele din jurul nostru asupra mancarii sanataoase si mai putin, devine din ce in ce mai greu sa mancam ceea ce este sanatos si ceea ce ne place, dar cu toti cred ca dorim sa ramanem sanatosi, de aceea este esential sa evitam aceste produse sau sa mancam intr-un restaurant Bucuresti care ofera mancare gatita si proaspata fara adaosuri nesanatoase. Putem sa ne punem baza si in autoritati care ar trebui sa interzica anumitor asa zise restaurante romanesti vanzarea anumitor produse de care inca nu se tine cont si ar trebui sa frecventam medicul care o sa ne spuna ca miscarea zilnica si mancarea sanatoasa reprezinta reteta pentru o viata lunga.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s